StoryEditor

Izbacit će ga iz škole: Učenik udario profesora iz vjeronauka

Piše D  /  03.10.2018., 07:10h

Učenik Elektrostrojarske škole u Varaždinu je u ponedjeljak fizički nasrnuo na profesora vjeronauka. Svemu je prethodio razgovor kod školskog psihologa gdje su bili i njegovi roditelji i razrednica. 

– Nakon uvodnog razgovora s roditeljima, psiholog je pozvao učenika da i on bude nazočan razgovoru, s obzirom na ozbiljne primjedbe na njegovo ponašanje od strane razrednice i predmetnih nastavnika, neizvršavanje obveza i teže kršenje kućnog reda. Nakon određenog vremena, učenik je uz negodovanje, napustio ured psihologa i vratio se na nastavu - rekli su iz Elektrostrojarske škole Varaždin za Regionalni.com. 

Nakon razgovora otišao je u razred i izazvao incident. Uz verbalne neprimjerene izjave udario je nogom nastavnika. Psiholog je došao po njega, a on je napustio školu i nije pričekao svoje roditelje. 

U utorak je ravnatelj u školu pozvao roditelje i učenika, no došao je samo otac. 

-  Otac se ispričao, navodi da su jučer odmah poslije razgovora svi bili na razgovoru u Centru za socijalnu skrb Varaždin gdje su upućeni na daljnje korake. Psiholog i ravnatelj obavili su i razgovor sa svim učenicima razreda te im prezentirali rješenje nastale situacije - kazali su iz škole. 

Ravnatelj Igor Kos odlučio je, sukladno Statutu i Kućnom redu, učenika isključiti iz škole. 

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 14:35