StoryEditor

Izazvao veliku eksploziju: Unutrašnjost auta našpricao dezodoransom pa zapalio cigaretu

Piše D  /  25.12.2019., 10:12h

Carl Fisher (29) iz Engleske umalo je teže stradao zbog nezgode koja mu se dogodila u automobilu.

Naime, unutrašnjost automobila našpricao je osvježivačem zraka, a desetak minuta kasnije odlučio je zapaliti cigaretu. Vatra iz upaljača zapalila je plin iz spreja te izazvala veliku eksploziju, piše The Sun.

Siroti Fisher završio je sa stravičnim opekotinama na licu i rukama, a eksplozija je raznijela vjetrobransko staklo, kao i prozore automobila. Vrata su ostala blokirana.

Trenutačno se Fisher oporavlja od ozljeda kod kuće u Halifaxu, no prisjeća se da ga je moćni zvuk eksplozije totalno zaglušio i zaslijepio. Tvrdi da je vrlo sretan što je danas ovdje jer je trebao biti mrtav. Kada je vidio štetu na svom automobilu, nije mogao vjerovati da se uspio izvući živ, govori 29-godišnjak.

Prepričava da se eksplozija dogodila čim je “kliknuo” upaljačem. Nakon ovog zamalo tragičnog slučaja, vatrogasci upozoravaju da oni koji koriste aerosole moraju imati na umu da je često sadržaj pun UNP plina, koji je eksplozivan. Preporučuju da se takvi osvježivači zraka koriste u prozračenim prostorima i poručuju korisnicima da pažljivo čitaju upute, prenosi Direktno.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 18:58