StoryEditor

Izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske posjetilo Općinu Busovača

Piše D  /  05.04.2018., 03:04h

Josip Mravak, predsjedatelj OV Busovača i domaćin ovog sastanka, uz nazočnost predsjednice OO HDZ BiH Busovača Mirjane Plavčić, zastupnice u Saboru ŽSB Suzane Krišto, načelnika Općine Busovača Asima Mekića, vijećnika u OV Busovača te drugih, upriličio je radni sastanak na kojem se razgovaralo o aktualnim problemima Hrvata ovog kraja kao i o mogućnostima poboljšanja životnog standarda i razvoja Busovače, prenosi Radio Busovača.

Uz to, upoznao je izaslanstvo o načinu rada u Općini Busovača, ambicioznim planovima kada su u pitanju Hrvati Busovače i o svoj drugoj problematici koja muči lokalnu upravu i stanovništvo. Ovom prigodom se zahvalio Državnom uredu za Hrvate izvan RH na dosadašnjoj pomoći uz nadu da će se to nastaviti.

Načelnik Općine Busovača Asim Mekić izrazio je zadovoljstvo dolaskom Izaslanstva iz RH te pozvao iste da podrže sve projekte u i pomognu Hrvatima Busovače.

Predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas kazao je da ga osobito raduje interes lokalne zajednice i Hrvata Busovače za suradnju s Republikom Hrvatskom i traženjem sredstava za mnoge infrastrukturne, kulturne i projekte od lokalnog značaja. Obećao je nesebičnu pomoć Državnog ureda za Hrvate izvan RH i drugih institucija RH kada su u pitanju Hrvati Busovače i Lašvanske doline.

Izaslanstvo iz RH, zajedno s domaćinima, obišlo je i gradilište doma za siromašne “Sv. Mihovil” koji gradi humanitarna udruga “Dar srca” iz Busovače. Predsjednica udruge Ružica Laštro upoznala je prisutne o dosadašnjim aktivnostima i urađenom na ovom projektu te predstavila problematiku u gradnji.

Izaslansvo iz RH na koncu sastanka naglasilo je i obećalo potporu projektima koji za cilj imaju zadržavanje, obnovu i razvoj na ovom području kao i one projekte koji će omogućavati otvaranje novih radnih mjesta.

Gosti su se nakon posjete Busovači zaputili u Novu Bilu, Travnik i Novi Travnik gdje će se susresti s Hrvatima tih općina. Pogledajte fotografije:

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 23:51