StoryEditor
Mostar

Izaslanstvo Vlade HBŽ-a posjetilo Studentski centar Mostar, obećan nastavak podrške

Piše fena  /  16.10.2023., 18:33h

U ponedjeljak su u posjetu Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru boravili predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivan Vukadin i ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a Gordana Nakić.

Ravnateljica Studentskog centra Anita Glibić goste je upoznala sa stanjem u ovoj institucije, projektima čija se realizacija provodi ili priprema, a koji bi trebali osigurati da studentski standard i u budućnosti ostane na visokoj razini, navodi se u priopćenju Vlade HBŽ-a.

"Ugodno sam iznenađena i nisam očekivala ovako visoku razinu usluga koje Studentski centar Sveučilišta u Mostaru pruža svojim studentima. Možemo reći da naši studenti imaju vrhunsku uslugu i odlične uvjete koji su im potrebni za kvalitetno studiranje. Razgovarali smo o budućoj suradnji i mogu reći kako će Hercegbosanska županija nastaviti financirati Studentski centar u Mostaru. Ove godine smo kroz rebalans povećali proračunska izdvajanja za ovaj centar, a planirano je da povećani iznos bude i u proračunu za iduću godinu kako bi ovaj centar nastavio raditi na visokoj razini i kako bi naši studenti imali što bolje uvjete za studiranje", rekla je Nakić.

Ivan Vukadin je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s mostarskim studentskim centrom, te je i on ponovio kako će njegova vlada nastaviti podržati rad ove institucije koja je od velikog interesa za studente koji dolaze s područja Hercegbosanske županije.

Ravnateljica Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru Anita Glibić izrazila je zahvalnost gostima na dosadašnjoj potpori, te je poručila kako samo zajedničkim snagama ova institucija može nastaviti napredovati.

"Mi imamo veliki broj studenata iz Hercegbosanske županije i ovako prijateljski odnos sa županijskim vlastima je jamac našeg uspješnog rada i daje nam sigurnost za ulazak u projekte koje planiramo. Još ću jednom ponoviti kako su svi naši napori usmjereni prema jačanju kvalitete studentskog standarda, a te naše napore su prepoznali i predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Vukadin, kao i ministrica Gordana Nakić. Samo mogu reći kako njihovo povjerenje nećemo iznevjeriti", izjavila je Glibić.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 19:54