StoryEditor
mostar

Izaslanstvo Caritasa Austrije posjetilo mostarski Caritas

Piše fena  /  19.09.2022., 21:26h

Izaslanstvo Caritasa Austrije posjetilo je u ponedjeljak biskupiju Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan u Mostaru gdje ih je primio ravnatelj Caritasa don Željko Majić.

Tom prigodom don Željko Majić je, predstavljajući djelovanje biskupijskog Caritasa, koji ove godine puni 40 godina institucionalnog rada, naglasio kako se Caritas Mostar razvio u karitativno-socijalnu ustanovu koja zapošljava 130 djelatnika.

"Mi na području dviju biskupija skrbimo o 600 osoba kroz projekt 'Kućne skrbi' dok preko projekta 'Jelo na kotačima' mjesečno podijelimo 1.200 obroka“, kazao je don Majić.

Istaknuo je kako BiH nije funkcionalna država pa samim time ni Caritas nema sustavnu podršku.

Ravnatelj mostarskog Caritasa upoznao je svoje goste s novim projektom - izgradnjom Centra za demenciju u Grudama, koji je nedavno u Briselu predstavio i europskom povjereniku za IPA III programe.

Iz austrijskog Caritasa Birgit Ertl-Köstler je rekla kako je kontinuirana suradnja Caritasa Mostar i partnera, Caritasa Linz polučila odlične rezultate, a zahvaljujući radu Caritasa ovo područje je i dalje u fokusu dobročinitelja u Austriji.

Don Željko Majić je na kraju susreta partnerima iz Austrije predstavio projekt župe Trebinje "Regulacija izvorske vode - izvor Budaj u Grebcima" čime bi se osigurala pitka i tehnička voda vjernicima sela Grepci.

Inače, ovaj susret je upriličen u sklopu višednevnog posjeta nacionalnim i biskupijskim Caritasima u BiH, a gosti iz Austrije su posjetili i Caritasove ustanove "Svetu Obitelj" i "Nazaret" u Mostaru te "Betaniju" i "Betlehem" u Čapljini, priopćeno je iz mostarskog Caritasa.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 00:14