StoryEditor
formiranje vlasti

Izabrano novo rukovodstvo Doma naroda Parlamenta FBiH

Piše fena  /  17.01.2023., 18:19h

Na konstituirajućoj sjednici novog saziva Doma naroda Parlamenta Federacije BiH za predsjedavatelja ovog doma izabran je Tomislav Martinović (HDZ BiH), a za potpredsjedatelja Slađan Ilić (SDP BiH) i Izen Hajdarević (NiP).

Prijedlog Kluba Bošnjaka za rukovodstvo Doma naroda bila je Aida Obuća (SDA), dok je izaslanik Nezim Alagić kandidirao Izena Hajdarevića (NiP).

Hajdarević je izabran za potpredsjedavajućeg s 50 glasova, 11 je bilo suzdržanih, a protiv 15 izaslanika. Kandidatkinja Aida Obuća je dobila podršku 24 izaslanika, 11 je bilo protiv, a suzdržano je bilo 40 izaslanika. Na pojedinačnom izjašnjavanju Obuću je podržalo 25 izaslanika, jedan je bio protiv, a 53 izaslanika su bili suzdržani.

Martinović, Ilić i Hajdarević su u kratkom obraćanju izaslanicima iskazali zahvalnost na ukazanom povjerenju dodajući da će raditi u skladu s procedurama i zakonom.    

Glasanje za potpredsjednika, odnosno predsjednika Federacije BiH pričekat će narednog tjedna.

Predsjedatelj Doma naroda Tomislav Martinović prekinuo je sjednicu dodajući da će nastavak ove i nova sjednica Doma biti najvjerojatnije 27. siječnja.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 23:21