18.11.2021., Vukovar - Obiljezavanje 30. obljetnice vukovarskog stradanja pod nazivom Dan sjecanja na zrtvu Vukovara 1991.- 2021.DUBRAVKA PETRIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
došao nepozvan?

Iz Ureda PRH poručili: Milanović iznenađen dolaskom Džaferovića u Vukovar, nije razgovarao s njim

Piše Desk  /  19.11.2021., 15:08h
U medijima se pojavljuje niz oprečnih reakcija oko toga odakle bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na obljetnici pada Vukovara.

Ni u petak se ne stišavaju reakcije u hrvatskoj javnosti u BiH nakon jučerašnjeg boravka Šefika Džaferovića u Vukovaru, piše Bild.ba.

U medijima se pojavljuje niz oprečnih reakcija oko toga odakle bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na obljetnici pada Vukovara.

Problem njegovog prisustva leži u tome što je više puta do sada negirao zločine nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini, a samo dan prije godišnjice pada Vukovara izjavio je kako Armija RBiH nije imala niti logore niti masovne grobnice, a što je netočno i posebno uvredljivo prema Hrvatima koji su stradali od te iste armije.

No, jedno je, čini se, sigurno. Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović s Džaferovićevim dolaskom i boravkom u Vukovaru nema ništa.

Kako doznaje Bild.ba u Uredu Predsjednika Republike Hrvatske, “Zoran Milanović bio je iznenađen odlukom Šefika Džaferovića da dođe na obilježavanje 30. obljetnice stradanja Vukovara. A pogotovo imajući u vidu njegovo istovremeno negiranje i nepoštivanje žrtava hrvatskog naroda u BiH, kao i optužbe na račun Republike Hrvatske da je sudjelovala u agresiji na BiH kojima on Hrvatsku vojsku izjednačava s ratnim zločincima Mladićem i Karadžićem. Predsjednik Milanović se u Vukovaru nije sreo sa Šefikom Džaferovićem, niti je razgovarao s njim”, kažu u Uredu PRH za Bild.ba.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 13:05