StoryEditor
unsko-sanska županija

Iz sefa Tužiteljstva nestalo više desetaka tisuća maraka

Piše desk  /  14.03.2022., 13:36h
Neslužbeno, nestali novac je zaplijenjen u kaznenom predmetu koji se, zbog prodaje narkotika, vodi protiv Vahidina Mustafića, pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši, a sve je prijavio Ekrem Šarić, postupajući sudac u tom predmetu

Tužiteljstvo Unsko-sanske županije, u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova USŽ, vodi intenzivnu istragu o slučaju misterioznog nestanka 20 tisuća maraka iz sefa spomenute pravosudne institucije.

Radi se o novčanim sredstvima u apoenima različitih valuta, a da je ovo kriminalno djelo evidentirano još 24. veljače ove godine potvrdila je Senka Delić, glasnogovornica Tužiteljstva USŽ.

"Naš tužitelj je prilikom rada na ovome predmetu utvrdio da iz dokaznog materijala nedostaje određena količina novca, o čemu je obavijestio glavnu županijsku tužiteljicu. Ona je istog dana obavijestila povjerenika unutarnjih poslova USŽ da iz sefa, u koji se inače pohranjuje dokazni materijal i oduzeti predmeti veće vrijednosti, nedostaje određena količina novca. U dogovoru s povjerenikom formiran je istražni tim i on se sastoji od policijskih istražitelja i postupajućeg tužitelja", istaknula je Delić.

Nije mogla potvrditi u kojoj fazi se nalazi istraga, ali je rekla kako je u tijeku saslušanje svjedoka i utvrđivanje načina kako je došlo do nestanka novca.

Istragu nisu željeli komentirati ni iz MUP-a USŽ te su naveli kako će se oglasiti o slučaju kada se ustanove operativni podaci.

Neslužbeno, nestali novac je zaplijenjen u kaznenom predmetu koji se, zbog prodaje narkotika, vodi protiv Vahidina Mustafića, pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši, a sve je prijavio Ekrem Šarić, postupajući sudac u tom predmetu nakon što je ustanovio da nedostaje oduzeti novac.

Pored nadležnih institucija, o svemu je obavijestio i Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH.

Također, neslužbeno, tijekom istrage je utvrđeno kako u spomenutom sefu nedostaje još 25 tisuća maraka iz drugog predmeta kojeg vodi Tužiteljstvo USŽ, pišu Nezavisne.com.

Dnevnik.ba

19. siječanj 2023 03:06