StoryEditor

Iz SDA poručili: Nećemo smijeniti Vijeće ministara, ali ćemo kritizirati

Piše D  /  11.01.2021., 02:01h

"SDA nije zadovoljna radom predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije te ćemo ga nastaviti kritizirati i vršiti pritisak kako bi počeo ispunjavati svoje obaveze, ali isto tako smatramo da je u ovom delikatnom političkom trenutku za Bosnu i Hercegovinu bolje da ima kakvo-takvo Vijeće ministara, nego da ga nema nikako", priopćili su iz te stranke.

Oni naglašavaju da je cilj opozicije, za koju kažu da očigledno ne razmišlja o građanima, već o idućim izborima, da naprave kaotično političko stanje i blokadu države, koja bi trajala iduće dvije godine, nadajući se da bi to onda mogli iskoristiti kao argument na sljedećim izborima.

"Oni koji na čelu sa SDP-om podnose ovu inicijativu na početku mandata su pozvani da budu dio većine i preuzmu odgovornost kroz učešće u Vijeću ministara, ali oni su to izbjegli i sada nemaju pravo nikome držati lekcije. Valja naglasiti da u svakoj ozbiljnoj predstavničkoj demokraciji zastupnici prije nego što upute neku inicijativu izrade preciznu analizu svih potencijalnih benefita, ali i rizika, i na bazi takve predikcije traže podršku za njeno izglasavanje. U trenutnom sazivu Parlamenta BiH pojedinci iz opozicije neprestano upućuju populističke inicijative za koje znaju da neće proći, a vodeći se svojim ličnim i stranačkim ciljevima, ne mareći za državu i građane", zaključuju iz SDA.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 17:31