Article_Top_970x250

Iz Sarajeva ponovo plasiranjem lažnih informacija pokušavaju optužiti Hrvatsku!

političke igrice

Iz Sarajeva ponovo plasiranjem lažnih informacija pokušavaju optužiti Hrvatsku!

svibnja 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Ministrica vanjskih poslova BiH, Bisera Turković (SDA), prije 10 dana, putem diplomatskih kanala zatražila je od Hrvatske pojašnjenje o sječi šume u graničnom pojasu kod planine Plješevice i nekadašnjeg aerodroma Željava iznoseći tvrdeći da se takve radnje odvijaju na teritoriji BiH.

Kako joj pojašnjenje iz Zagreba nije stiglo, sarajevski Klix jučer je objavio da će Turković već danas ponovno uputiti novi zahtjev službenom Zagrebu da se obustave radovi na spomenutoj lokaciji uz urgentni zahtjev za sastanak na kojem bi se razgovaralo o ovom problemu.

S ovih fotografija, koje govore više od tisuću riječi, jasno se, međutim, vidi da se područje koje se raščišćava i bageri koji to čine ne nalaze na teritoriji BiH, odnosno nalaze se iza granične table BiH i betonskih zapreka koje je na BH teritoriji postavila Granična policija BiH, s ciljem sprječavanja ilegalnog prelaska granice motornim vozilima, dakle na teritoriju Republike Hrvatske, potvrdio je za Hrvatski Medijski Servis dobro obaviješten izvor iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Plasiranjem lažnih informacija iz Sarejeva, očito se želi nastaviti s optužbama na račun Hrvatske i protuhrvatskom histerijom.

Iz fotografija koje su objavili razvidno je, dakle, da Hrvatska ne vrši sječu šuma na teritoriji BiH te je ovima demaskiran još jedan pokušaj pritiska iz Sarajeva na službeni Zagreb putem objavljivanja lažnih informacija, baš kao što je bio slučaj s navodnim aktivnostima hrvatskih obavještajaca u BiH koji su, kao, naoružavali radikalne islamiste, što se nakon istrage Tužiteljstva BiH pokazalo potpuno deplasiranim.

Dnevnik.ba