Article_Top_970x250

Iz pojasa Gaze ispaljeno 50 raketa, Izrael uzvratio zračnim udarima

ima stradalih

Iz pojasa Gaze ispaljeno 50 raketa, Izrael uzvratio zračnim udarima

svibnja 04, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Reuters

Palestinski militanti ispalili su 50 raketa iz Pojasa Gaze na Izrael u subotu ujutro, nakon čega je izraelska vojska uzvratila višestrukim zračnim napadima, objavili su palestinski mediji.

Sirene neprekidno zavijaju u izraelskim zajednicama pored granice s Gazom, upozoravajući stanovnike da budu u skloništima. Protuzračna obrana presrela je desetke projektila.

Troje palestinskih civila ranjeno je u zračnim napadima izraelskih borbenih zrakoplova u različitim dijelovima obalne enklave, objavili su liječnički izvori i lokalne postaje. Izraelska vojska potvrdila je da je pogodila dva lansera raketa u sjevernoj Gazi.

Na izraelskoj strani nema ozlijeđenih. To se događa nakon što je četvero Palestinaca ubijeno, a 51 ranjen u sukobima s izraelskim snagama duž granične ograde u petak. 

U palestinskoj vatri ranjena su dva izraelska vojnika. Sukobi su izbili za vrijeme tjednih antiizraelskih prosvjeda u istočnom dijelu Pojasa Gaze.

Vlasti u Gazi rekle su da su dvoje ubijenih bili prosvjednici, a dvojica su bili Hamasovi militanti, prema palestinskim obavještajnim izvorima.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250