StoryEditor

Iz osmog pokušaja počelo novo suđenje Mamićima: Zoran odbio reći koliko mjesečno zarađuje

Piše D  /  03.03.2021., 12:03h

Iz osmog pokušaja počelo je novo suđenje braći Mamić za izvlačenje, kako se terete, najmanje 144 milijuna kuna iz Dinama. Činilo se kako će se rasprava odgoditi i osmi put zaredom, budući da se na sudu nije pojavila Ksenija Vržina, odvjetnica Nikkyja Arthura Vuksana. Ona je sudu, naime, dostavila medicinsku dokumentaciju o privremenoj nesposobnosti za rad, piše Vecernji.hr.

Tužiteljstvo je, stoga, zatražilo da se razdvoji postupak u odnosu na Vuksana, čemu su se oštro usprotivili branitelji ostalih okrivljenika. Sud je, pak, prihvatio taj prijedlog.

Kod utvrđivanja osobnih podataka Marija Mamića čulo se kako je adresa prebivališta Marija Mamića u Ljubuškom. Adresu prebivališta i boravišta nema u Republici u Hrvatskoj. Državljanin je BiH i RH.

Zoran Mamić se, pak, nije htio izjasniti o mjesečnim primanjima.

- Ako ne moram, neću! - rekao je.

- Ne morate, Sud to lako pribavi – komentirao je sudac Davor Mitrović

Po optužnici, Zdravko Mamić je ostale okrivljenike povezao u zločinačko udruženje u sklopu kojeg su iz Dinama izvukli najmanje 144 milijuna kuna. Činili su to, tereti se, preko off shore tvrtki registriranih u Velikoj Britaniji, Švicarskoj, Svetom Vincentu i Grenadinima, Belizeu, Hong Kongu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Cipru, Gibraltaru, Sejšelima...

Na čelu tih tvrtki, prema USKOK-u, kao vlasnici ili voditelji poslovanja bili su Mario Mamić, Vuksan, Krota i Stipančić. Kao čelni čovjek Dinama, Zdravko Mamić je, navode tužitelji, dogovarao sklapanje ugovora između spomenutih tvrtki i Dinama, i to od prosinca 2004. pa sve do prosinca 2015..

Po optužnici, ugovori su sklapani za usluge posredovanja pri transferima igrača, a koje uopće nisu obavljene. Novac je, tako, isplaćivan s računa Dinama, tereti se, bez ikakve osnove. Obuhvaćeni su optužnicom transferi desetak igrača Dinama, a među njima Vedrana Ćorluke, Tina Jedvaja, Mihaela Mikića, Luke Modrića, Dejana Lovrena, Igora Bišćana, Nikole Pokrivača..

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 08:03