Article_Top_970x250

Iz EHF-a potvrđeno: Čekamo odluku o utakmici BiH - Švicarska, ne zna se vrijedi li pobjeda

švicarci žele 10:0

Iz EHF-a potvrđeno: Čekamo odluku o utakmici BiH - Švicarska, ne zna se vrijedi li pobjeda

sij 14, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Europska rukometna federacija (EHF) trenutno razmatra slučaj Tomislava Nuića koji je sinoć u dresu rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine igrao protiv Švicarske iako nije bio upisan u službeni zapisnik.

"Trenutno čekamo odluku o mogućem otvaranju istrage našeg pravnog odjela", kazali su za N1 iz EHF-a o cijelom slučaju. 

Problem je nastao onog trenutka kada se Nuić upisao u listu strijelaca. Zapisničar je ustanovio da Nuića nema na glavnom popisu koji je upisao delegat susreta, Slovenac Darko Repenšek. Za posljedicu, Nuić je dobio crveni karton i automatsko isključenje sa susreta. 

U cijeli slučaj su se odmah uključili predstavnici Rukometnog saveza BiH i ustanovljeno je da je do greške došlo na tehničkom sastanku prilikom upisivanja igrača u službeni zapisnik gdje je krivicom slovenskog delegata ime Tomislava Nuića greškom izostavljeno.

Švicarska delegacija i dalje je uvjerena da će EHF u njihovu korist donijeti odluku po pitanju žalbe koju su uputili tijekom utakmice protiv BiH posljednjeg kola grupe 6 koja je odlučivala o odlasku u dodatne kvalifikacije.

Švicarci tvrde da bi zbog propusta slovenskog delegata Darka Repenšeka utakmica morala barem biti ponovljena ili registrirana  službenim rezultatom 10-0.

Švicarci smatraju da bi trebalo zanemariti rezultat postignut na terenu uprkos tome što predstavnici reprezentacije BiH nisu direktno krivi za bilo kakav propust, čak i nakon što je delegat priznao svoju grešku. 

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250