StoryEditor
izbori u bih

Iz Doboja negiraju tvrdnje predsjednika SIP-a: "Svi neiskorišteni glasački listići se nalaze kod njih"

Piše desk  /  12.10.2022., 20:54h

Predsjednik Gradske izborne komisije Doboj Nenad Paleksić, rekao je da predsjednik SIP-a, Suad Arnautović u javnost iznosi neistine, te je dodao da se svi neiskorišteni glasački listići nalaze u SIP-u.

Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Suad Aranutović je danas, govoreći o izbornim neregularnostima, kao jedan od primjera izdvojio Doboj – gdje od “106 biračkih mjesta sa 61 biračkog mjesta (57,55 posto) ne postoje vreće i pečati od neiskorištenih glasačkih listića”.

Uslijedio je demant predsjednika tamošnje izborne komisije.

“Suad Arnautović je objavio neistinu. To nije točno. Ne znam gdje je našao 61 biračko mjesto, kada prema evidenciji Gradske izborne komisije Doboj, samo na 10 biračkih mjesta, providne vreće su spakirane u vreće koje su obojene. Znači, svi neiskorišteni glasački listići se nalaze u SIP-u. Ne znam zašto to rade. To nije istina”, rekao je Nenad Paleksić, prenosi ATV.

Podsjetimo, prema odluci SIP-a BiH, sutra u 15:30 počinje ponovno prebrojavanje glasačkih listića za razinu predsjednika i potpredsjednika entiteta RS, a koje će se vršiti u Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj Zetri.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 17:18