StoryEditor

Iz Bruxellesa stigla kritika na Vučićev govor

Piše D  /  10.09.2018., 08:09h

Europska komisija uputila je kritiku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog glorifikacije Slobodana Miloševića, prenosi Dnevni avaz.

- Pomirenje, normalizacija i dobrosusjedski odnosi će biti mogući samo ako se politika prošlosti, koja je donijela desetljeće bijede i patnje regiji zapadnog Balkana i ljudi tamo, odbaci i prevlada.

Ne smijemo ostaviti nikakvog prostora za dvosmislenost ili pohvale za one koji su podržali ove politike ili akcije - pročitala je glasnogovornica Maja Kocijančič spremljeni odgovor.

Novinari su je prethodno pitali što Europska komisija misli o tomu što je Vučić Miloševića nazvao "velikim srpskim vođom".

Kocijančič je dodatno citirala i izjavu predsjednika Europske komisije Jean-Claude Junckera, koji je tijekom vikenda rekao da "nacionalizam nikada nije riješio, već je stvarao probleme".

Ona je, inače, glasnogovornica šefice europske diplomacije Federice Mogherini. 

Mogherini predsjedava dijalogom Srbije i Kosova o normalizaciji odnosa i sklona je razmjeni teritorija između dvije države "pod uvjetom da se to uradi u skladu s međunarodnim zakonima i europskom pravnom stečevinom", kako je nedavno precizirala u Beču.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 03:47