StoryEditor

Iz BiH će biti protjerano 17 migranata zbog sigurnosnih razloga

Piše D  /  23.01.2021., 12:01h

Jučer je Služba za poslove sa strancima izrekla mjeru protjerivanja iz zemlje za šest sudionika  u neredima do kojih je došlo u srijedu u kampu Blažuj, a prilikom čega su ozlijeđena dva policajca, pripadnik IOM-a, prevrnuta tri policijska vozila i uništeno 20-ak automobila.

Od pola šest jutros pa do devet sati, policijski službenici MUP-a SŽ su uz asistenciju Službe za poslove sa strancima provodili mjere i radnje iz svoje nadležnosti prilikom čega je sudjelovalo 340 policijskih službenika i 13 pripadnika Službe za poslove sa strancima.

Izvršen je pretres određenih objekata u kampu i bezbjednosno interesantnih osoba. Utvrđeno je da u kampu ima oko 3.000 migranata te da su svi pretreseni s ciljem traženja predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem kaznenog djela.

Pronađeno je sedamnaest osoba za koje postoje podaci da su počinitelji kaznenih djela u BiH i zemljama u okruženju te su isti predati u nadležnost Službe za poslove sa strancima BiH. Oni su prebačeni u imigracijski centar nakon čega će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada i biti izrečena mjera protjerivanja u zemlje porijekla.

U blizini pretresenih objekata su pronađeni odbačeni predmeti pogodni za nanošenje tjelesnih ozljeda (drvene i metalne poluge, odvijači, škare, skalpeli, kuhinjski noževi).

Planske aktivnosti su provedene po naredbi izdatoj od Općinskog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Županijskog tužiteljstva SŽ.

Dnevnik.ba

 

24. travanj 2024 22:23