StoryEditor

Iz beogradske kompanije tvrde: Respiratori Srebrene maline su ispravni

Piše D  /  06.11.2020., 11:11h

Jovan Roganović, direktor tvrtki Dre Medical iz Sarajeva i Profesional Medic iz Srbije, koji su se po ugovoru s Federalnom upravom civilne zaštite (FUCZ) obavezali da će besplatno instalirati 100 respiratora  iz Kine, koje je u BiH uvezla Srebrena malina, rekao je za Dnevni avaz da su uspješno prošli testiranje, nakon što je nedavno utvrđeno da imaju sistemski kvar.

Podsjećamo, četiri respiratora, dva na KCSS i dva u bolnici u Goraždu, nisu prošla prošlog tjedna instalaciju jer je utvrđeno da imaju "sistemski kvar". No, nakon što su iz ove tvrtke o tome upoznali proizvođača, a danima su, po preporuci Kineza, vršena testiranja, Roganović tvrdi da sporni respiratori rade.

- Nismo u ranijem postupku podesili pritiske po preporuci proizvođača. Sada je sve u redu. Ali potrebno je još vremena za ovaj posao jer smo tek počeli. Mi radimo posao po preporuci. U narednim danima proizvođači će poslati službenu izjavu da su uređaji ispravni - rekao je Roganović.

Podsjećamo, agonija s kineskim respiratorima, plaćenim 10,5 milijuna KM, traje pola godine, a kupljeni su bez pokrića, uz garanciju na kvalitetu robe do dvije godine. Zbog nabave uređaja Tužiteljstvo BiH šest mjeseci istražuje Fadila Novalića, Fahrudina Solaka, Fikreta Hodžića i Aleksandra Zolaka. Svi se sumnjiče za pranje novca i zlouporabu položaja.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 14:42