StoryEditor

Ivica Todorić na Europolovom popisu najtraženijih bjegunaca

Piše D  /  02.11.2017., 02:11h

Na stranici eumostwanted.eu navodi se kako se za Todorićem traga zbog korupcije, prijevare, zloupotrebe povjerenja u gospodarskom poslovanju, falsificiranja službenih dokumenata i povrede obveze vođenaj poslovnih knjiga. Vlasnik Agrokora tako se našao u društvu 59 najtraženijih europskih bjegunaca. 

Uz opis djela zbog kojih je Ivica Todorić tražena osoba na području Europske unije, navode se i njegovi osobni podaci: muški spol, smeđe oči, visina 180 centimetara, datum rođenja 2. siječnja 1951. godine. Ističe se i kako Todorić ima hrvatsko državljanstvo te se služi engleskim i hrvatskim jezikom. Na stranicama Europola mole sve one koji imaju informacije o tome gdje se Todorić nalazi da nazovi broj telefona 00385 1 3788 861.

Pod stavkom "status slučaja" navodi se kako je istraga u tijeku.



Moguće je da Todorić nikad ne bude uhićen

Podsjetimo, za Ivicom Todorićem je prije više od tjedan dana raspisana crvena Interpolova tjeralica, što znači da policije svih 28 članica Europske unije, odnosno zemlje koje su potpisnice Interpolova protokola o izručenju, moraju uhititi Ivicu Todorića radi izručenja Hrvatskoj.

No, kako je danas za Index rekao iskusni bivši kriminalist, Željko Cvrtila, moguće je da Ivica Todorić nikad ne bude uhićen.

Europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića DORH je raspisao još 23. listopada, prenosi Index.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 12:50