StoryEditor

Ivić: Ako Šego i Stivi ovako nastave, idemo po medalju

Piše D  /  17.01.2019., 01:01h

Razgovar s njim o sjajnim nastupima njegovih kolega Marina Šege i Ivana Stevanovića, kao i o ostalim golmanima na SP-u u Njemačkoj i Danskoj. Također, 26-godišnji Ivić je otkrio kako se, zapravo, bavio drugim sportom prije rukometa, te otkrio kakva atmosfera vlada u reprezentaciji, piše Index.hr

Evo ti si sigurno sad najveći navijač. Šego i Stivi odlični, pa kratak komentar na njih...

"Stvarno su cijelo prvenstvo u odličnoj formi. Sjajno brane. Uz našu agresivnu obranu oni su sigurno pokretači svega. Šego odličan protiv Islanda i Makedonije. Stivi drugo poluvrijeme protiv Koreje i protiv Bahreina je isto odlično otvorio utakmicu. Neka tako samo nastave i siguran sam da uz njihovu pomoć možemo daleko dogurati. Naravno, treba spomenuti trenera golmana Marija Kelentrića, koji je sa mnom i Stevanovićem radio u Zagrebu dugi niz godina i sada je po prvi puta u reprezentaciji. Sigurno da je i on jako zaslužan za njihove obrane. Jako smo dobro odradili pripreme, puno smo pričali i spremali se. Tako da, hvala ti, Kele. A Šego i Stivi, nastavite samo dalje ovako".

Gdje si bio kad je Hrvatska osvojila zadnje zlato?

"Posljednje zlato koje je Hrvatska osvojila u Ateni 2004, a prije toga 2003. u Portugalu, mogu reći da je ta generacija bila zaslužna za to što sam se počeo baviti rukometom. Prije toga sam dugi niz godina trenirao karate. Oni su me motivirali, i ne samo mene, već cijelu Hrvatsku. Bio je to nevjerojatan uspjeh i hvala im na tome".

Matošević ķaže da je bitnije obraniti ključne lopte, nego imati dobar postotak. Što kažeš na to?

"Matošević je sigurno jedan od naših najkvalitetnijih golmana. I naravno, bitno je braniti ključne lopte nego imati dobru statistiku. Mislim, važno je i jedno i drugo. Ali ako cijelu utakmicu ne obraniš niti jednu loptu i od 50. do 60. minute obraniš pet bitnih, i ako pobijediš, to je pokazatelj da su one ključne obrane najvažnije".

Malo o vratarima na cijelom SP. Tko te iznenadio? Komentar na Gerarda i De Vargasa?

"Uz Stivija i Šegu, koji su na visokoj razini, tu je i Landina. Također, ima tu puno dobrih golmana poput Gerarda, De Vargasa, Wolfa... Mislim da u današnjem rukometu bez dobre obrane, posebno dobroga golmana, ne možeš napraviti dobar rezultat. Tako da će momčad čiji golmani budu dobro branili sigurno otići daleko, do medalje. Igramo sada protiv Španjolske i čeka nas De Vargas. Međutim imamo jako dobre šutere i vjerujem da ga nećemo razbraniti".

Ostatak INTERVJUA pročitajte OVDJE.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 11:32