Article_Top_970x250

Ivanić: Ni Srbija ne bi podržala odcjepljenje Republike Srpske

nedjeljom u dva

Ivanić: Ni Srbija ne bi podržala odcjepljenje Republike Srpske

velj 23, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: HRT

Mladen Ivanić, bivši član Predsjedništva BiH, gostujući u Nedjeljom u 2 na HRT-u, kazao je da je nerealno očekivati da će EU, SAD i Rusija dati neki novi koncept BiH

'To je neralno jer bi na to suglasnost trebali dati Hrvatska, Srbija i Turska. To se neće promijeniti narednih dvadeset godina', kazao je Ivanić, dodavši da Republika Srpska ne komplicira stvari.

Smatra da vanjski igrači moraju reći da u BiH nema promjena ustavnog okvira u narednih 20 godina i da će onda s dnevnog reda nesatati teme koje su sada aktualne. Dodao je da uz to u politički život moraju doći političari koji će biti spremni na kompromis.

Govoreći o posljednjim događajima u BiH, Ivanić je kazao da je nerealno očekivati odcjepljenje Republike Srpske.

'Tko bi to podržao? Ne bi ni Srbija zbog Kosova. Nerealno je to. Nije prvi put da Dodik podiže tenzije', kazao je Ivanić.

Dodao je da je Dodik naučio da se provede ono što on kaže, ali to se sada neće dogoditi.

'Image kakav on ima u Banja Luci ne prolazi u Sarajevu', naglasio je Ivanić.

Kazao je da danas nije lako u BiH biti Hrvat ili Bošnjak u Republici Srpskoj, ali ni Srbin na teritoriju gdje Srbi nisu većina.

Naveo je da se u naredne tri godine u BiH neće ništa epohalno događati i da će se sadašnja halabuka brzo stišati jer SDA treba Dodika i on treba njih.

Dnevnik.ba