StoryEditor
izborni zakon

Ivanić: Hrvati i Bošnjaci se neće dogovoriti ni u sljedeće četiri godine. Dodik je dugo na suncu, ima kroničnu sunčanicu

Piše desk  /  09.05.2022., 07:48h
Mladen Ivanić, bivši srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, tvrdi kako je priča oko izbornog zakona gotova, barem za ovu godinu.

- Izbora će biti, ne očekujem bojkot, ali ovisno o rezultatima možemo odmah nakon njih očekivati nastavak priče o Izbornom zakonu. Ipak, mislim da ni u naredne četiri godine, a ni poslije, kad je u pitanju odnos Bošnjaka i Hrvata, neće biti rješenja. Previše su oni ukopani u vlastite pozicije da bi se pravio ikakav kompromis, kaže Ivanić.

Komentirao je i izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića koji tvrdi da će staviti veto na ulazak Finske i Švedske u NATO ako se promijeni Izborni zakon

- Ja to tumačim tako da Milanović govori slobodnije i na svoj specifični način. Govori ono što jest dio hrvatske politike, a to je utjecaj Hrvatske u Bruxellesu da se promijene stvari u BiH, ali ne djeluje mi da će to dati ikakav rezultat.

Iako Dodikova stranka SNSD još uvijek nije predstavila kandidata za predstojeće izbore, iz oporbe na crtu SNSD-u izlazi Jelena Trivić za koju Ivanić smatra da ima veliku prednost.

- Kad je političar dugo na Suncu, udari ga sunčanica. Političare treba vratiti u hladovinu da vide kako izgleda normalan život, pa možda se nekad i vrate na funkciju. Ne mislim da Dodik ima prostora da se vrati ako ode u hladovinu jer je predugo na Suncu, pa je sunčanica postala kronična. Gubitak ovih izbora znači i definitivni silazak s vlasti. Tko predugo vlada na način na koji je to radio Dodik, taj se teško vraća, rekao je on u razgovoru za nova.rs.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 22:38