StoryEditor

Ivan Sabolić posjetio Ministarstvo obrane BiH

Piše D  /  04.11.2019., 02:11h

Ministrica Pendeš je izrazila riječi dobrodošlice te se zahvalila na podršci koju R. Hrvatska, kao NATO zemlja, pruža BiH na njenom europskom i euroatlantskom putu. Istknula je značaj realizacije mnogih aktivnosti suradnje dvaju ministarstava, među kojima je školovanje pripadnika MO i OS BiH u R. Hrvatskoj i zajedničko sudjelovanje u mirovnim misijama.

Hrvatski veleposlanik u BiH, Nj. E. Ivan Sabolić zahvalio se na riječima dobrodošlice, kao i na odličnoj suradnji i komunikaciji koju Ministarstvo obrane BIH ima s Ministarstvom obrane R. Hrvatske, pri čemu je istaknuo da je u ovoj godini uspješno realizirano 77 aktivnosti. Ambasador Sabolić je naglasio da R. Hrvatska od 1. siječnja 2020. godine preuzima predsjedavanje Vijećem EU, te da će i u tom kapacitetu pružati podršku BiH na njenom europskom i euroatlantskom putu. 

Suradnja Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine s institucijama Republike Hrvatske ocijenjena je izuzetno uspješnom, te je izraženo očekivanje za nastavkom ove suradnje i u budućnosti. 

Također, tijekom sastanka ministrica Pendeš je izrazila očekivanja u pogledu skorog formiranja Vijeća ministara BiH, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 05:02