Article_Top_970x250

Ivan Sabolić posjetio Ministarstvo obrane BiH

veleposlanik RH

Ivan Sabolić posjetio Ministarstvo obrane BiH

stu 04, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš primila je u ponedjeljak, 4. studenog 2019. godine veleposlanika R. Hrvatske u Bosni i Hercegovini Nj. E. Ivana Sabolića i vojnog atašea R. Hrvatske brigadira Marina Gregorovića. Sastanku je prisustvovao i pomoćnik ministra obrane za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović.

Ministrica Pendeš je izrazila riječi dobrodošlice te se zahvalila na podršci koju R. Hrvatska, kao NATO zemlja, pruža BiH na njenom europskom i euroatlantskom putu. Istknula je značaj realizacije mnogih aktivnosti suradnje dvaju ministarstava, među kojima je školovanje pripadnika MO i OS BiH u R. Hrvatskoj i zajedničko sudjelovanje u mirovnim misijama.

Hrvatski veleposlanik u BiH, Nj. E. Ivan Sabolić zahvalio se na riječima dobrodošlice, kao i na odličnoj suradnji i komunikaciji koju Ministarstvo obrane BIH ima s Ministarstvom obrane R. Hrvatske, pri čemu je istaknuo da je u ovoj godini uspješno realizirano 77 aktivnosti. Ambasador Sabolić je naglasio da R. Hrvatska od 1. siječnja 2020. godine preuzima predsjedavanje Vijećem EU, te da će i u tom kapacitetu pružati podršku BiH na njenom europskom i euroatlantskom putu. 

Suradnja Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine s institucijama Republike Hrvatske ocijenjena je izuzetno uspješnom, te je izraženo očekivanje za nastavkom ove suradnje i u budućnosti. 

Također, tijekom sastanka ministrica Pendeš je izrazila očekivanja u pogledu skorog formiranja Vijeća ministara BiH, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba