StoryEditor

Ivan Rakitić prelomio svoju najveću odluku

Piše D  /  31.05.2019., 12:05h

Brojne su bile reakcije nakon što smo zagrebali ispod površine izostanka Ivana Rakitića s važne kvalifikacijske utakmice, a u četvrtak je do novinara došla najvažnija poruka odaslana iz njegova privatnog kruga: Ivan Rakitić ostaje Vatreni.

Nakon što je otkazao Wales zbog osobnih razloga, pitali smo se hoće li nastaviti reprezentativnu karijeru.

Sam se nije htio oglasiti, ali posrednim putem pustio je informaciju: obećao je da će igrati najmanje do Eura 2020. godine, a to će i učiniti. Od rujna će ponovno biti na raspolaganju izborniku Zlatku Daliću, već za utakmice sa Slovačkom i Azerbajdžanom.

To je ovoga časa najbitnije iako je važno i kako će Vatreni proći sljedeće subote u Osijeku. Rakitić ima 31 godinu, igra na vrhunskoj razini, prošlog ljeta govorio je o razmišljanjima da se oprosti, ali odbacio ih je jer nije imao srca napisati oproštajno pismo reprezentaciji koja ga treba. Kad nakon Rusije nije otišao, zaključit će ciklus. Barem to.

Čuli smo tako da je u razgovoru s izbornikom Dalićem konstatirao kako se ne osjeća spremnim ovog lipnja, spomenuo je i ozljedu zadnje lože koju vuče duže vrijeme i stvara mu probleme, iako je točno i da je s njom igrao brojne utakmice za Barcelonu. Nakon jakog ritma nastupa akumuliralo se mnogo umora, ali glavni problem je emocionalna iscrpljenost.

Mnogo mu se toga nakupilo, i u Hrvatskoj, i u Barceloni, nakon dva poraza u finišu sezone od Liverpoola i Valencije te turbulencija u klubu.

Sezona za njega svakako nije završila kako smo pretpostavljali. Mnogi su Barcelonu vidjeli u finalu Lige prvaka, a potom očekivali da Rakitić da svoj doprinos u srcu Slavonije. Neće se dogoditi ni jedno ni drugo. Umjesto vrhunca, doživio je antiklimaks, njegova su očekivanja iznevjerena, a sada ga čeka i definiranje statusa u Barceloni. Pretpostavljamo da ga pogađaju toliki napisi u kojima se tvrdi da ga se Blaugrana želi riješiti. Nakon što je pet godina standardan, svakoga bi. Kao i činjenica da mu nisu ponudili novi ugovor o kojem se toliko priča i tako ga dugo čeka.

No, u svemu tome dobio je jasan odgovor: užaren telefon, bujica komentara na društvenim mrežama, cijela frka koja se podignula na samu pomisao da bi postojala mogućnost njegova odlaska govori koliko ga hrvatski ljudi vole i cijene. I koliko Hrvatima znači u reprezentaciji. Svi ga žele ponovno vidjeti čim prije. Kao što je i njegova zadaća da pridonese kultu hrvatske reprezentacije što je temelj na kojem su izgrađen svi uspjesi proteklih desetljeća. Nije čudno što je nacija senzibilizirana jer kad su jednom davno u košarci počeli otkazi zvijezda, ubrzo je propala reprezentacija. I nije se nikad vratila na dovoljno dobar način, prenose Sportske Novosti.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 21:39