StoryEditor
suđenje u zambiji

Ivan Pernar potvrdio da će svjedočiti u suđenju Hrvata u Zambiji: "Samo istinu ću govoriti"

Piše desk  /  08.05.2023., 11:09h

U ponedjeljak će se na Visokom kaznenom sudu u Ndoli održati prvo ročište za Hrvate koji su optuženi za trgovinu djecom, a o svemu se na svojem Facebook profilu oglasio bivši saborski zastupnik Ivan Pernar.

Ovo je prvi put da će se četiri hrvatska para pojaviti pred Visokim sudom, kamo je prebačeno suđenje s nižeg stupnja. Kao svjedok tužiteljstva pred sudom bi se trebao pojaviti i Ivan Pernar, bivši saborski zastupnik, koji je u Zambiji već nekoliko mjeseci i tvrdi da ima informacije o ovom slučaju.

Da će doista svjedočiti, tvrdi i sam Pernar, koji se u ponedjeljak oglasio na društvenim mrežama. "Samo istinu ću govoriti", kratko je napisao Pernar na Facebooku.

Podsjetimo, pod optužbom za trgovanje djecom i krivotvorenje dokumenata u zračnoj luci u Ndoli prošle su godine, 7. prosinca, uhićena četiri hrvatska para. Od tada su prošli prave pravosudne peripetije, a sada se njihov slučaj prebacio na Visoki sud, koji obično donosi odluku mnogo brže od nižih sudova - vrlo često već u roku od tri tjedna.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 02:00