StoryEditor
ponovno brojanje

Davor Pranjić i Ćamil Duraković bit će potpredsjednici Republike Srpske

Piše desk  /  27.10.2022., 15:50h

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je na danas održanoj 73. sjednici usvojila izvještaje Glavnog centra za brojanje i kontrolora za transport, rukovanje i skladištenje glasačkih listića i ostalog izbornog materijala, a u vezi s postupanjem po Naredbi SIP BiH od 10.10.2022. godine koja se odnosila na ponovno kontrolno brojanje glasačkih listića sa svih redovnih biračkih mjesta za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Nakon što su se stekli neophodni uvjeti, Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je danas donijela dopunsku Odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata Općih izbora u Bosni i Hercegovini 2022. godine kojom su utvrđeni rezultati izbora za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Prema utvrđenim rezultatima za predsjednika Republike Srpske je izabran Milorad Dodik a potpredsjednici su Ćamil Duraković i Davor Pranjić, priopćio je SIP.

Dopunska Odluka o utvrđivanju i objavlјivanju  rezultata  Općih  izbora  u  Bosni i Hercegovini 2022. godine stupa  na  snagu  danom  donošenja i objaviti  će  se,  kao i utvrđeni  rezultati, na  internet  stranici SIP BiH  www.izbori.ba , i smatrat će se da je danom objave ista dostavljena svim sudionicima u izbornom procesu.

Nesporazum u SIP-u: Ranije objavljeno kako će Ivan Begić biti potpredsjednik

Središnje izborno povjerenstvo BiH na današnjoj hitnoj sjednici osim što je razmatralo ponovno kontrolno brojanje glasova za predsjednika RS-a, konstatiralo je i promjene kada je riječ o rezultatima za potpredsjednika RS-a.

Naime, prilikom prethodnog brojanja, iz SIP-a su priopćili kako će potpredsjednici ovog bh. entiteta biti Senad Bratić iz Pokreta Država te Davor Pranjić kojeg su podržale stranke okupljene oko HNS-a, prenosi Klix.

Međutim, nakon kontrolnog brojanja, Arnautović je potvrdio kako je došlo do izmjena.

"U odnosu na prošle rezultate, utvrđeno je kako će potpredsjednici RS-a biti Ćamil Duraković (iz reda Bošnjaka) i Ivan Begić (iz reda Hrvata)", zaključio je Arnautović.

Nešto ranije tijekom sjednice, SIP je potvrdio kako će rezultati za predsjednika RS-a ostati isti te da je pobjednik Milorad Dodik.

Glavni centar za brojanje u Zetri je u prethodnom periodu ponovo prebrojao glasove s više od 2.000 biračkih mjesta za nivo predsjednika RS-a prilikom čega su utvrđene različite nepravilnosti kao što je pogrešno pakovanje listića i vreća, nedostatak vreća, falsificirani listići i slično.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 18:20