StoryEditor
crna gora

Istražuje se navodni plan likvidacije Mila Đukanovića, objavljen transkript razgovora mafijaša

Piše desk  /  07.09.2022., 14:20h

Više državno tužiteljstvo Crne Gore formiralo je predmet povodom u srijedu objavljenog transkripta razgovora o planiranju likvidacije predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, priopćeno je iz tužiteljstva.

Navodi se da će “u daljnjem tijeku postupka poduzeti sve neophodne mjere i radnje u cilju provjere medijskih navoda i utvrđivanja svih činjenica, nakon čega će donijeti odluku u predmetu.

M portal je u srijedu objavio da se u presretnutim razgovorima u SKY ECC komunikacijama pripadnika organizirane kriminalne grupe Škaljari Srđana Vukića, koji je uoči i nakon parlamentarnih izbora 30. kolovoza 2020. godine osiguravao lidera Prave Crne Gore Marka Milačića i Zlatka Draškovića, razgovaralo o ubojstvu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

I Vukića i Draškovića službe sigurnosti koje su analizirale njihove razgovore označavaju kao pripadnike barskog ogranka Škaljarskog klana.

Šef kluba zastupnika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković izjavio je da su objavljeni materijali, “na osnovi kojih se nedvosmisleno može utvrditi da su pripadnici škaljarskog klana imali planove za likvidaciju predsjednika države Mila Đukanovića, alarmantni i zahtijevaju hitnu reakciju sigurnosnog sektora i nadležnog tužilaštva“.

On je ukazao i na to da tjednima svjedoče otkrivanju sprege škaljarskog klana, dijelova SPC-a, političkih partija i medija, “koji su očito zajednički vodili kampanju za izbore 30. kolovoza kako bi preuzeli vlast s ciljem ostvarivanja interesa pojedinih kriminalnih struktura”.

Đukanović je u utorak navečer, povodom pisanja medija kazao, da nije imao informacije da se pripremala oružana pobuna na izborima 2020. godine i naglasio da bi ti ljudi koji su pripremali državnu pobunu bili uhićeni da je bilo takvih podataka.

“Svejedno jesu li u mantijama, odijelima ili trenirkama. Bi li se u Crnoj Gori dogodilo neko veliko zlo i bi li se dogodila oružana pobuna da je pobijedio DPS? Ne bi, kao što se nije dogodilo ništa ni 2016. godine, bez obzira na to što je iza velikog pokušaja državnog udara stajala Rusija i logistika Srbije.

Kao što se ništa nije dogodilo ni kada smo priznali Kosovo, kao što se nije desilo ni 2015. godine – zato što je na čelu države bila ozbiljna struktura vlasti koja je osnovni posao zaštite nacionalnih interesa odgovorno izvršavala“, rekao je Đukanović.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 14:33