StoryEditor

Istražni zatvor 19-godišnjakinji koja je pregazila policajca, prijatelj pušten

Piše D  /  28.12.2019., 05:12h

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu Ante Ujević rekao je Hini da je prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva i odredio istražni zatvor za osumnjičenicu u trajanju do trideset dana zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.

Ona se sumnjiči za kaznena djela izazivanje prometna nesreće, nepružanja pomoći i sprječavanje dokazivanja. Naime, iako je policajca na kojeg je naletjela ostavila da leži na cesti, s prijateljem s kojim je bila u autu vratila se po retrovizor kako bi prikrila nesreću.

Njen suvozač, star 21 godinu, također je saslušan danas u Gospiću, ali je pušten da se brani sa slobode. Prema kaznenoj prijavi, odgovarat će da je kao suvozač počinio kaznena djela nepružanja pomoći i sprječavanje dokazivanja.

Interventni policajci su 19-godišnjakinju priveli bez lisica na rukama. Nakon izlaska iz policijske marice držala je ruke u džepovima, a onda je njima pokušala prekriti lice kako je fotoaparate i kamere ne bi snimili. Pred ulazak u zgradu suda počela je i plakati. 

Ona se sumnjiči da je automobilom teško ozlijedila policajca tako što je, kako policija navodi u kaznenoj prijavi, 25. prosinca u 6:20 sati prouzročila prometnu nesreću upravljavši osobnim automobilom njemačkih registarskih oznaka iz smjera Gospića u smjeru Smiljanskog Polja i zbog nekretanja sredinom obilježene kolničke trake prednjom desnom stranom automobila udarila u 52-godišnjeg pješaka koji se kretao uz kolnik.

Glasnogovornica Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću Maša Jurjević kazala je ranije Hini da se danas provodi saslušavanje 19-godišnjakinje iz Gospića zbog sumnje da je počinila tri kaznena djela - izazivanje prometne nesreće, nepružanje pomoći i sprječavanje dokazivanja.

Saslušava se i 21-godišnjak iz Gospića zbog osnovane sumnje da je kao suvozač počinio kaznena djela nepružanja pomoći i sprječavanja dokazivanja.

Naime, kako je ranije izvijestila policija, nakon nesreće se vozačica s 21-godišnjim suvozačem odvezla automobilom s mjesta prometne nesreće, nisu pružili pomoć pješaku iako su to mogli učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga te o tome nisu obavijestili policiju iako su oboje bili svjesni da je pješak ozlijeđen.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 12:05