Article_Top_970x250

Istraživanje Harvarda: Ljeto će usporiti koronu, no ne zadugo?

što nas očekuje?

Istraživanje Harvarda: Ljeto će usporiti koronu, no ne zadugo?

svibnja 17, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Pixsell/Ilustracija

'Analiza širenja virusa na 3.739 lokacija po svijetu potvrdila je pretpostavku o značajnoj sezonalnosti SARS-CoV-2 virusa. Vrijeme nije jedini faktor tako da se ne treba potpuno opustiti ', poručuje Lauc.

Znanstvenik Gordan Lauc na Facebooku je podijelio vijest o istraživanju američkog sveučilišta Harvard koje je potvrdilo da bi se korona virus mogao primiriti na ljeto, i onda opet, na jesen, početi se širiti. Njegovu objavu prenosimo vam u cijelosti:

- Analiza širenja virusa na 3.739 lokacija po svijetu potvrdila je pretpostavku o značajnoj sezonalnosti SARS-CoV-2 virusa. Vrijeme nije naravno jedini faktor tako da se ne treba baš potpuno opustiti i vratiti na staro, no ova vijest budi nadu da opuštanje mjera koje se sada događa neće dovesti do novog vala pandemije. To vjerojatno isto znači da bismo što prije trebali otvoriti škole i omogućiti djeci da imaju normalan kraj školske godine.

Ovo je loša vijest i za one koji se zalažu za zadržavanje ili ponovno uvođenje strogih mjera, jer pokazuje da su u ovo doba godine dovoljne i vrlo blage mjere opreza - napisao je Lauc.

Dnevnik.ba