StoryEditor

​Istrage protiv kladioničarskih prevaranata

Piše D  /  20.03.2019., 08:03h

Policija je nedavno tužiteljstvu podnijela izvještaj protiv dvije osobe iz Foče čiji su inicijali M.D. i C.I., osumnjičene za kazneno djelo ‘Pranje novca‘, odnosno da su u veljači prijevarom putem interneta za 4.500 KM oštetili osobu čiji su inicijali I.M. iz Makarske u Hrvatskoj.

"Svakodnevno se radi po tim predmetima. Ne samo mi, već i druge države - Slovenija, Hrvatska, Srbija, svi oni provode istrage, tako da će se osumnjičene osobe suočiti ne samo sa nama, već i sa državama iz kojih su oštećene osobe", rekao je načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović.

U policiji očekuju da će, podizanjem prvih optužnica, na koje se čeka zbog dugotrajnog procesa vještačenja, a zatim i zatvorskim kaznama i oduzimanjem nelegalno stečene imovine, biti smanjen broj prijevara putem lažnih kladioničarskih dojava, kojima se još bavi veliki broj osoba u Foči.

U redovnom izvještaju za veljaču, iz Policijske uprave su naveli da je, kao i prošle godine u istom mjesecu, registrirano 18 kaznenih djela, te da je zadržan visok nivo rasvijetljenosti od 90 procenata kada je riječ o ukupnim kaznenim djelima, odnosno 86 posto o kaznenim djelima po nepoznatom izvršitelju.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 01:57