Article_Top_970x250

Istraga zbog narušavanja javnog reda i mira u Mostaru

moguće pokrivanje i zataškavanje

Istraga zbog narušavanja javnog reda i mira u Mostaru

tra 30, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva/Ilustracija

Policijski službenici MUP-a HNŽ provest će istragu u vezi sinoćnjih događaja narušavanja javnog reda i mira u Vukovarskoj ulici kako bi se utvrdili mogući propusti odnosno pokrivanje i zataškavanje spomenutog događaja.

''Nadležne službe u Upravi policija MUP-a HNŽ uradit će sve radnje i provjere koje nalaže zakon da bi se utvrdili mogući propusti odnosno pokrivanje i zataškavanje spomenutog događaja. Ako se utvrdi nesavjesno i neprofesionalno obavljanje policijskih zadaća kod pojedinih policijskih službenika bit će sankcionirani sukladno zakonskim postupcima'', rečeno je iz MUP-a HNŽ-a.

Naime u noći s četvrtka na petak u Vukovarskoj ulici netko je vatrometom, pirotehnilkok i bakljama, u blizini hotela gdje su odsjeli nogometaši FK Borac iz Banja Luke, uoči utakmice s FK Velež iz Mostara, navodno nastojao omesti san banjalučkih nogometaša.

No, ovaj događaji nije evidentiran u sažetku Biltena dnevnih događanja na dan 29. na 30. travnja, tako da nisu bili u mogućnosti izvijestiti javnost o ovom naručivanju javnog reda i mira, uporabe vatrometa bez odobrenja nadležnih institucija i zabrane ograničenja kretanja u vremenu od 21 do 5 sati, prenosi Bljesak.

Dnevnik.ba