StoryEditor

Istraga u slučaju ‘‘Mile Soldo‘‘ neće se provoditi

Piše D  /  11.01.2019., 07:01h

Potvrđeno je to iz Tužiteljstva ZHŽ, u kojem je, podsjetimo, formiran predmet u ovom slučaju, i to zbog povreda koje je 9. listopada 2016. godine u Dubravi kod Širokog Brijega zadobio Mile Soldo na rođendanskoj proslavi, prenosi Dnevni avaz.

Nalog o neprovođenju istrage donesen iz razloga jer se, kako su naveli iz Tužiteljstva ZHŽ, ne radi o kaznenom djelu, već o samoozljeđivanju.

U odluci koja se sastoji od 148 stranica, stoji u priopćenju Tužiteljstva, navedeni su sadržaji svih materijalnih dokaza, izvršenih vještačenja te izjava svih saslušanih svjedoka.

- Odluka je donesena na temelju svih dokaza koji se nalaze u spisu,  i to izjava 123 svjedoka, a to su sudionici rođendana, policijski službenici, radnici Doma zdravlja Široki Brijeg, radnici SKB Mostar i drugi, pregledom audiovizualnog sadržaja i poruka s više od 60 mobilnih aparata, ispisa dolaznih i odlaznih poziva, utvrđenog nastanka tjelesnih ozljeda kod Mile Solde od specijaliste otorinolaringologa i vještaka medicinske struke, utvrđenog nastanka amnezije kod istog od subspecijaliste forenzičke psihijatrije i vještaka iz neuropsihijatrije, utvrđenog prisustva alkohola u krvi od diplomiranih inženjera kemije, utvrđene nepodudarnosti DNK analizom pronađenih tragova krvi s nespornih uzorcima uzetih od osoba koje su se u javnosti dovodile u vezu s nanošenjem ozljeda Mili Soldi, kao i drugih dokaza - naveli su iz Tužiteljstva ZHŽ.

Također, naveli su da su izvršene i provjere svih izjava, informacija i komentara koji su se u javnosti pojavili kao motivi zbog kojih bi, eventualno, neko mogao nanijeti tjelesne ozljede Mili Soldi, kao i svih onih okolnosti koje su mogle izazvati i najmanju sumnju u to.

- Odluka da se istraga neće provoditi otpremljena je oštećenom koji ima pravo, u slučaju nezadovoljstva, u roku od osam dana od prijema uložiti pritužbu Uredu glavnog županijskog tužitelja - kazali su iz Tužiteljstva ZHŽ.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 02:14