Article_Top_970x250

Istraga o stravičnom ubojstvu Lane Bijedić bez pomaka: Muškarac iz Čapljine ispitan tri puta

nema napretka

Istraga o stravičnom ubojstvu Lane Bijedić bez pomaka: Muškarac iz Čapljine ispitan tri puta

lis 16, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Dok se danima u javnosti iznose brojne verzije stravičnog ubojstva Lane Bijedić (19), i policijski istražitelji su u potrazi za novim dokazima u fokus pažnje stavili dva automobila.

To je potvrđeno iz Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije, pod čijim se nadzorom vodi istraga u ovom slučaju.

Kada je utvrđeno da je dijelom Čapljine nesretna Lana sama pješačila, od Autobuske stanice do mjesta Trebižat, pregledom snimaka s videonadzora sva pažnja je usmjerena na automobile koji su nailazili u sporno vrijeme.

Nakon obdukcije Laninog tijela, policija je od zdravstvenih ustanova u HNŽ i ZHŽ zatražila informaciju jesu li tijekom prošle nedjelje ili ponedjeljka imali osobu s ozljedama na rukama. Ubrzo je stigla informacija o muškarcu iz Čapljine, koji je, kako se ispostavilo, imao prometnu nesreću u nedjelju na području Čapljine.

Međutim, istražiteljima je sumnjivo bilo to što je odmah nakon nesreće Fiat kojim je  sletio s ceste zamijenio za BMW uz naknadu od jednog vlasnika otpada u Ljubuškom.

Kako je imao ozljede na rukama, a uz to i kriminalnu prošlost, on je priveden i saslušan, ali u svojstvu svjedoka. Avaz neslužbeno saznaje da je do sada čak tri puta saslušavan, ali njegov alibi za sada „drži vodu“, a policija nema nikakvu poveznicu između njega i Lane.

Kako je pisano, ispisom poziva s Laninog telefona utvrđeno je da je u nedjelju jedinu komunikaciju ostvarila s majkom i prijateljicom.

S obzirom na to da telefon nisu uspjeli otključati u Federalnoj upravi policije (FUP), kao ni u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), mobitel će biti poslan policijskim agencijama u inozemstvu.

Nije isključeno, kako neslužbeno saznaje Avaz, da slučaj ubijene Lane Bijedić preuzmu pripadnici Federalne uprave policije (FUP) BiH.

Dnevnik.ba