Article_Top_970x250

Istarski.hr: 'Dalmaciju staviti u posebnu karantenu pa neka partijaju'

oštra kritika

Istarski.hr: 'Dalmaciju staviti u posebnu karantenu pa neka partijaju'

tra 04, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: Youtube

'Pandemija koronavirusa samo je potvrdila kulturološke, sociološke i civilizacijske razlike između Istre i Dalmacije'

Istarski.hr objavio je tekst autora Nenada Čakića, kojeg prenosimo u cijelosti:

'Pandemija koronavirusa samo je potvrdila kulturološke, sociološke i civilizacijske razlike između Istre i Dalmacije. I dok Istra, koja je od svih hrvatskih regija najbliže Italiji, već nekoliko dana bilježi simboličan broj novooboljelih, u Dalmaciji, naročito u Splitsko-dalmatinskoj županiji, situacija je izgleda izmakla kontroli.

U sredini gdje nogometne klubove vodi ulica, gdje se na društvenim mrežama osnivaju grupe za podršku ubojicama, gdje je izdavanje računa u restoranima izuzetak a ne pravilo, gdje se na maškarama pale lutke s istospolnim parovima, nekako je bilo za očekivati da će se stroge mjere protiv širenja korone, najviše kršiti baš u Dalmaciji.

Ako u ostalim dijelovima Hrvatske broj oboljelih počne padati, a u Dalmaciji i dalje nastavi rasti, nema smisla da cijela zemlja bude talac jednog svog neodgovornog dijela. Tada bi Dalmaciju trebalo staviti u posebnu karantenu, pa neka se i dalje međusobno druže, partijaju, okupljaju iza zamračenih prozora zatvorenih kafića i igraju picigin'.

Dnevnik.ba