StoryEditor

Istaknuti SDP-ovac otvoreno poziva na nasilje i brutalni obračun

Piše D  /  06.03.2020., 12:03h

"Dok sam ja studirao 1965.  Sveučilište u Zagrebu je bilo visoko među prvih 1,000 a sad bi ovog besramnog rektora trebalo objesiti na taj lanac", napisao je Melčić uz opis fotografije rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa odjevenog u svečanu uniformu kakvu rektori odjevaju u prigodnim i svečanim momentima poput promocije svršenih studenata i tomu slično.

Njegovu objavu su, među ostalim, ‘lajkali‘ i Ivan Rajić, šibenski SDP-ovac koji se se u rujnu 2013. kandidirao za šefa šibenskog SDP-a, te slikar Miljenko Šimunović koji se bavi ekspresionizmom i modernim tehnikama. Također, poziv na vješanje Borasa svidio se i Sanji Sarnavki, lijevoj aktivistici.

Melčić je poznat po osebujnim stavovima na društvenim mrežama i ‘kačenju‘ sa stranačkim nadređenima, bez dlake na jeziku. Ne libi se kritizirati ni vrijeđati stranačke i državne dužnosnike, ali i političare iz drugih opcija.

Kako je za direktno.hr rečeno iz SDP-a, "on je običan član koji nema nikakvu stranačku funkciju".

Svojevremeno je kazao i kako će začepiti nos te glasovati za Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima, a kada je u Saboru vođena rasprava oko stanja u Agrokoru, na društvenim mrežama je Zlatka Hasanbegovića nazvao "balijom". Imao je uvredljive komentare i na račun tadašnjeg ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića. 

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 03:03