Article_Top_970x250

Ispovijest Zeničanina: ´Dok je lift propadao mislio sam da je kraj, da idemo u smrt...´

svo troje preživjeli

Ispovijest Zeničanina: ´Dok je lift propadao mislio sam da je kraj, da idemo u smrt...´

srp 07, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Dnevni avaz

Prava drama odvijala se u petak oko 18 sati u zeničkom naselju Blatuša, kad je tročlana obitelj Kovačević pukom srećom preživjela pad sa 16. kata zgrade u liftu koji se otkačio.

Nesreća se dogodila u ulici Zije Dizdarevića na broju 24, a Kovačevići su nakon pada prevezeni u zeničku bolnicu.

Otvorena vrata

Naime, Asim (69), Ajka (67) i sin Velid (21) vraćali su se kući iz trgovine. Dok su bili u liftu, nisu ni slutili da ih čeka horor. Nakon što je lift stao, taman kada su krenuli izaći iz njega, on je s otvorenim vratima krenuo na više katove, zatim stao, a potom se čulo pucanje sajle, nakon čega je došlo do propadanja, piše Avaz.

U razgovoru za „Dnevni avaz“, Velid Kovačević, koji je preživio ovaj nezapamćeni događaj, kaže da je cijela obitelj još u šoku.

- Kad je lift krenuo propadati, mislio sam da je kraj i da idemo u smrt. Razmišljate o najgorem, samo vam to prolazi kroz glavu, da će uslijediti tragedija. Ipak, nije to pad s pet metara, nego s 54 metra visine – govori Kovačević.

Iza njega je, kaže, neprospavana noć, a trauma koju je preživio ostat će doživotna.

- Vjerujte da sad imam strah od lifta i da ne pomišljam ući u njega. Hoće li taj strah ikada proći, ne znam. Majka, također, nije nikako dobro nakon svega ovoga. Otac i ja nismo toliko ozlijeđeni, ali ona jest – govori on.Naime, zdravstveno stanje njegove majke sve je gore i gore, a zadobila je prijelom rebara. Posebno su Kovačevići ogorčeni jer se stalno događaju problemi s liftom.

Velika trauma

- Tražit ćemo odgovornost za ovo i poduzeti pravne mjere. Ovakav slučaj nikada nije zabilježen, međutim, stalno se kvari lift. Uprava zgrade i održavač nisu smjeli pustiti u upotrebu lift koji je neispravan. To je žalosno! Danas su opet pustili mali lift u upotrebu, iako je i on neispravan – govori vidno ogorčen Kovačević, koji se nada da će čim prije uspjeti zaboraviti traumu i sve ono što su preživjeli.

Nikada u životu neću ući u taj lift

Muhamed Kovačević, stariji sin stradalih Kovačevića, uvjeren je da će policija napraviti istragu te da će se znati krivac za ovaj događaj.

Na tome ću inzistirati i kod odvjetnik. Brinem, ne znam kako će roditelji sve ovo preživjeti. Majka je najgore prošla. Mislim da više nikada u životu neće ući u taj lift - kaže Kovačević.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250