StoryEditor

Ispovijest oca kojemu je vozač ubio suprugu i kćer: ´Te slike nikada neću zaboraviti...´

Piše D  /  10.12.2018., 08:12h

Nakon što mu je pomahnitali 34-godišnji Nermin Rustempašić s više od tri promila alkohola u krvi u Novom Travniku automobilom naletio na suprugu Azru i kćer Almu, nesretni Mirnes Hajrić dao je intervju za Dnevni avaz rekavši da mu je sin, koji se nalazi intenzivnoj njezi, dobro.

Rustempašić je, kako je saznao Dnevni avaz, taj dan satima pio u jednom lokalu koji je 400 metara udaljen od Harićeve kuće.

Mirnes je bio cijelu noć u sarajevskoj bolnici uz ozlijeđenog četverogodišnjeg sina Eldara koji je preživio nalet automobila.

Nikada neće zaboraviti prizor

“Doktori kažu da je mali dobro”, rekao je Mirnes za Dnevni avaz, prisjetivši se kobne noći.

“Zvao sam Azru dva puta, da dođem po njih da ne hodaju. Ali, djeca su htjela da prošetaju do kuće. Sljedeće što sam čuo bilo je da je netko automobilom udario ženu i djecu. Te slike koje sam vidio nikada neću zaboraviti”, ispričao je Mirnes.

I dok je njegova supruga Azra odmah umrla, kćerka Alma je neko vrijeme davala znakove života. Liječnici su je pokušali reanimirati, ali nažalost i ona je preminula.

Sin mu daje snagu za dalje

“Ni njoj nije bilo spasa. Valjda je tako trebalo da bude. Šta da kažem, bilo je određeno da nastradaju tako”, rekao je uplakani Hajrić.

“Da mi makar ovo dijete preživi i bude dobro. On mi daje snagu da se borim i da budem jak”, rekao je na kraju Mirnes Hajrić za Dnevni avaz.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 01:49