Article_Top_970x250

Isporučeni prvi testovi na koronavirus koje je finansirala EU

Veleposlanik EU u BiH potvrdio

Isporučeni prvi testovi na koronavirus koje je finansirala EU

ožu 31, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ukupno sedam milijuna eura konkretne EU pomoći omogućit će nabavku 80 respiratora, 7.500 setova za testiranje i 15.000 osobne zaštitne opreme za medicinsko osoblje - kazao je Sattler.

Županijskim bolnicama u Sarajevu, Mostaru i Tuzli, te Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske danas je isporučeno  ukupno 2.500 testova na koronavirus, koje je financirala Europska unija, a čiju nabavku je osigurao Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Veleposlanik EU u BiH Johann Sattler je izjavio da je "ovo je prva u nizu isporuka koje će biti realizirane u okviru paketa financijske pomoći EU za hitne medicinske potrebe u BiH".

-  Ukupno sedam milijuna eura konkretne EU pomoći omogućit će nabavku 80 respiratora, 7.500 setova za testiranje i 15.000 osobne zaštitne opreme za medicinsko osoblje - kazao je Sattler.

Do kraja tjedna se očekuje isporuka još 5.000 testova, prenosi Fena.

U okviru zajedničkog odgovora na pandemiju koronavirusa, EU i UNDP-a su 26. ožujka potpisali financijski paket za hitnu pomoć BiH u vrijednosti dva milijuna eura, čime je još jednom potvrđeno snažno partnerstvo UNDP-a, EU i domaćih vlasti u odgovoru na trenutnu krizu, priopćeno je iz  Ureda specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini.

Dnevnik.ba

Tagovi: