StoryEditor

Isplativo i neoporezivo ulaganje koje štiti od inflacije sada je lako dostupno svima

Piše desk  /  20.07.2023., 15:18h

Visoka inflacija i vjerojatni dolazak nove recesije razlozi su zbog kojih rastući broj štediša i investitora traži načine kako sačuvati svoju imovinu u nesigurnim vremenima. Držanje novca u banci ili gotovini gotovo nikad nije bilo manje isplativo jer inflacija ubrzano izjeda vrijednost novca, budući da je s istim iznosom moguće kupiti sve manje proizvoda. Pritom nije bitno ni radi li se o eurima, markama ili nekoj drugoj valuti jer je apsolutno svaka pogođena gubitkom vrijednosti uslijed inflacije.

Istovremeno, razni oblici ulaganja poput nekretnina i dionica u razdobljima recesija povijesno su se pokazali poprilično rizičnima. Na tržištu nekretnina sve je vidljivija pojava balona koji bi uskoro mogao puknuti, dok dionice u periodima recesija imaju tendenciju pada.

Stoga se nameće pitanje – što napraviti s imovinom kako bi ju zaštitili od inflacije i recesije, a istovremeno ostvarili i nekakvu zaradu?

Sve više pojedinaca spas za svoju imovinu traži u ulaganju u investicijsko zlato – fizičke zlatnike i zlatne poluge namijenjene ulaganju i štednji.

Investicijsko zlato – neoporezivo ulaganje s prosječnim prinosom iznad 8%

Glavni razlog zbog kojeg se sve više pojedinaca okreće kupnji investicijskog zlata treba tražiti u prinosu kojeg je ovaj oblik imovine nosio u prošlosti. Naime, cijena zlata u eurima u posljednjih je 20 godina narasla za više od 450%, što je u prosjeku više od 8% godišnje. Takav prinos znatno je veći od prosječne stope inflacije u istom periodu, što pokazuje da se zlato dokazalo kao dobra zaštita imovine od inflacije. Također, prinos na zlato veći je i od mnogih drugih oblika ulaganja u istom periodu, uključujući nekretnine i dionice.

image

Investicijsko zlato dolazi u obliku zlatnih poluga i zlatnika visoke čistoće i raznih veličina

Centar Zlata

Osim što je isplativo, investicijsko zlato privlačno je i zbog drugih prednosti koje nudi, a jedna od glavnih je neoporezivost. Zlatne poluge i zlatnici u Europskoj uniji su oslobođeni svih poreza prilikom kupnje i prodaje, uključujući i PDV, što znači da ga je moguće kupiti po fer cijeni te sva zarada od ulaganja ostaje investitoru, bez obveza prema državi.

Uz to, investicijsko zlato je prenosiva imovina koju je lako skladištiti, zbog čega investitoru nudi visoku razinu slobode i neovisnosti, budući da ne ovisi o bankama ili državi za upravljanje vlastitom imovinom. Visoka likvidnost zlata omogućava i lako unovčavanje jer je zlatne poluge i zlatnike moguće jednostavno i brzo zamijeniti za gotovinu po aktualnom tečaju bilo gdje u svijetu kroz otkup zlata.

Gdje i kako kupiti investicijsko zlato?

Kupnja investicijskog zlata vrlo je jednostavan proces kojeg je moguće obaviti u poslovnicama Centra Zlata – ovlaštenog distributera vodećih europskih kovnica zlata. Centar Zlata svoje poslovnice ima u četiri velika hrvatska grada – u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i odnedavno u Splitu. Osim poslovnica, postoji i mogućnost kupnje putem webshopa.

Kupnja zlata u Hrvatskoj se preporuča i za stanovnike susjedne Bosne i Hercegovine iz jednostavnog razloga – cijene su povoljnije, a poreza nema. Kupljeno zlato moguće je preuzeti sa sobom i pohraniti ga u vlastitom aranžmanu, ali popularna je opcija i pohrana u sigurnim sefovima Centra Zlata u Hrvatskoj. Takva pohrana u potpunosti je besplatna prvih godinu dana, a zlato je moguće preuzeti bilo kada uz najavu dan ranije.

Centar Zlata u svojoj ponudi ima širok asortiman proizvoda raznih kovnica – od zlatnih poluga (od jednog grama do jednog kilograma) do zlatnika poput popularnih dukata Franjo Josip. Moguće je kupiti i posebno osmišljene investicijske komplete raznih veličina, tako da se može pronaći ponešto za svačiji džep.

image

Investicijsko zlato

Centar Zlata

Ako i vi želite zaštititi svoju imovinu od inflacije i recesije ulaganjem u investicijsko zlato, tradicionalni oblik imovine koji se pokazao vrlo sigurnim, ponudu zlatnih poluga i zlatnika možete pogledati na linku: webshop Centra Zlata.

Djelatnici Centra Zlata stoje na raspolaganju za pružanje besplatnih konzultacija i možete ih kontaktirati preko e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., na telefon 01/3000 783 ili putem WhatsAppa na broj +385 98 500 499.

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 02:13