StoryEditor

Ispitanici u MUP-u otkrili ime glavnog sumnjivca u slučaju ubojstva sarajevskih policajaca

Piše D  /  28.10.2018., 09:10h

Ovu informaciju, koju prenosi portal klix.ba, nisu željeli službeno potvrditi ni u MUP-u ni u Tužiteljstvu KS, kao ni činjenicu da je za njim raspisana tjeralica.

Inače, Milinković je već dulji period slovio kao član grupe koja se bavi krađama automobila, a time i član automafije koja hara sarajevskim područjem.

Tužiteljstvo BiH je u srpnju ove godine podiglo najopsežiju optužnicu  protiv 27 članova automafije takozvane sarajevske i sokolačke grupe, ali i klana iz Istočnog Sarajeva. Njima se stavlja na teret da su ukrali najmanje 200 vozila, čija tržišna vrijednost dostiže više od milijun KM.

U optužnici su se našla zvučna imena poput Miroslava Škobe i Srete Pajića, kao i ime spomenutog Njegoslava Milinkovića.

Kasno sinoć pojavila se za sada još nepotvrđena informacija da se Milinković javio policiji u Istočnom Sarajevu i kazao da se navodno nalazi na Zlatiboru, tvrdeći da nema veze sa slučajem na Alipašinom Polju.

Ime Milinkovića povezano je i s vatrenim obračunom sa sarajevskim policijom na Termalnoj rivijeri na Ilidži 4. kolovoza 2016. godine. Tada su pokušali obiti BMW. 

U tom obračunu jedan od automafijaša je ranjen, te je 25 dana poslije umro u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Sam komesar policije Kantona Sarajevo Mevludin Halilović, obraćajući se jučer na Izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad spominjao je ove slučajeve, kazavši da se radi o dobro uvezanoj kriminalnoj grupi. 

A s obzirom na težinu ovih kaznnenih djela, on je naglasio da je važno da se teške krađe vode kao organizirani kriminal te procesuiraju u Sudu BiH-

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 06:33