StoryEditor

Ispitan vozač autobusa u kojemu je poginulo 10 ljudi, branio se šutnjom

Piše D  /  26.07.2021., 02:07h

Tamo je ispitan, nakon čega će Državno odvjetništvo donijeti odluku o daljnjem tijeku postupka, odnosno o tome hoće li za vozača zatražiti pritvor ili će se ga pustiti na slobodu. Odluka o tome bit će donesena sutra ujutro na Županijskom sudu.

Vozač osumnjičen za kazneno djelo članka 227 Kaznenog zakona - izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu

Kako je jučer izvijestila policija, vozač će biti kazneno prijavljen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 227 Kaznenog zakona - izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, za što je najveća kazna do 15 godina zatvora, prenosi Index.

Kosovski ministri u Hrvatskoj

Kosovski ministri stigli su u Hrvatsku nakon što je u teškoj prometnoj nesreći na A3 jučer smrtno stradalo deset osoba. Sastali su se s brodskoposavskim županom, policijom te ravnateljem tamošnje bolnice.

U nesreći je ozlijeđeno 45 osoba, a ravnatelj Opće bolnice Slavonski Brod Josip Samardžić potvrdio je da je dvoje teško ozlijeđenih putnika stabilno, a da će dvadesetak osoba biti pušteno kući, njihovo stanje se i dalje monitorira. Oni su i dalje pod mjerama intenzivnog liječenja i skrbi te praćenja vitalnih funkcija. Promjena je da je u tijeku dana napravljeno nekoliko operativnih zahvata - sveukupno sedam zahvata je učinjeno nad stradalnicima u toj prometnoj nesreći.

Dan žalosti na Kosovu

 Na Kosovu je zbog ove nesreće proglašen Dan žalosti.

"Vlasti ovdje su od prvog trenutka napravile sve što je moguće da se pobrinu za bolesne i da ih smjeste. Mi sada sve koordiniramo da ljudi što prije idu za Kosovo ili da se vrate u Njemačku. Isto tako, radimo na tome da što prije zbrinemo ranjene pacijente, kao i pokojnike, da što prije stignu za Kosovo", rekao je kosovski ministar unutarnjih poslova Xhelal Svecl.

Dnevnik.ba

 

17. travanj 2024 01:09