StoryEditor

ISLANDSKI IZBORNIK ZABRINUT: "Hrvatska ima brojna napadačka rješenja"

Piše D  /  14.01.2018., 12:01h

Island je u prvom kolu šokirao Švedsku (26:24), a svojim je trijumfom zabrinuo i Hrvatsku i Srbiju.
Do četvrte minute Islanđani su vodili s 4:0, pa ubrzo i s 8:2. Poluvrijeme su okončali sa sedam golova razlike (15:8). Tijekom drugog poluvremena Šveđani su im se primakli na tri-četiri pogotka zaostatka, no Islanđani su pravodobno kapitalizirali svoju igru te izdržali nalete Šveđana.

"Iskoristili smo svaku priliku koja nam se ukazala, pogotovo u prvom poluvremenu. Možda će zazvučati čudno, ali čak i kada imaš veliku prednost - kao što smo je mi imali - može nastati problem u zatvaranju utakmice. Ako više gledaš na semafor, ako gledaš kako potrošiti vrijeme, stvari se u rukometu mogu vrlo brzo promijeniti. Oni su nam se približili, ali ostali smo dovoljno koncentrirani", prisjetio se islandski izbornik Geir Sveinsson i najavio večerašnji ogled s Hrvatskom koju nije lišio hvalospjeva.
 
"Pokušat ćemo uživati. Morat ćemo biti što bolji u obrani jer Hrvatska ima brojna napadačka rješenja. Izdvojio bih Luku Cindrića, vrlo je brz i agresivan. Osim toga, klasičnu hrvatsku obranu vrlo je teško probiti.”
 
Gudjon Valur Sigurdsson optimističan je pred susret. 
 
"Igramo s vrlo opasnom Hrvatskom, ali osjećamo se dobro. Imamo dva boda u džepu. Plan se ne mijenja, ovo je dobar zalog za budućnost", kazao je kapetan skandinavske reprezentacija, ujedno i rekorder prema broju nastupa i golova.

Rezultati by SofaScore

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 13:55