Article_Top_970x250

Islamska država smaknula 15 svojih boraca, odsjekli im glave

smaknuće

Islamska država smaknula 15 svojih boraca, odsjekli im glave

stu 23, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Džihadistička skupina, Islamska država (IS) odsjekla je glave petnaestorici svojih boraca zbog međusobnih sukoba u afganistanskoj istočnoj pokrajini Nangarhar, otkrili su dužnosnici, a u Džalalabadu, glavnome gradu te iste pokrajine, bombaš samoubojica u četvrtak je ubio najmanje osmero ljudi.

Ta dva incidenta pokazatelj su nesigurnosti i bezvlašća diljem Afganistana u kojem su samo ove godine ubijene i ranjene tisuće civila u nasilju militantnih skupina poput Islamske države i talibana.

Bombaš samoubojica u Džalalabadu raznio se na skupu potpore policijskom zapovjedniku koji je dobio otkaz zbog ilegalnog prisvajanja zemlje, ubivši najmanje osmero ljudi. 

Još nitko nije preuzeo odgovornost za napad na to okupljanje koji je preživio sam policijski zapovjednik. Glasnogovornik gradske bolnice potvrdio je da je osmero ljudi poginulo, a 15 je ozlijeđeno.
Glasnogovornik guvernera pokrajine Attaullah Khogyani u četvrtak je otkrio da je smaknuto 15 boraca IS-a zbog međusobnih sukoba unutar te skupine poznate po brutalnosti. Smaknuća su se dogodila na tržnici Surkh Ab u okrugu Achin u pokrajini Nangarhar. 

Nisu poznati dodatni detalji o ubojstvima, a Islamska država nije potvrdila taj slučaj.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250