StoryEditor

Islamisti napali konvoj kanadske kompanije: 37 mrtvih, 60 ozlijeđenih

Piše D  /  07.11.2019., 07:11h

Najmanje 37 ljudi ubijeno je, a još 60 ih je ozlijeđeno u napadu u istočnom dijelu Burkine Faso na konvoj koji je prevozio radnike iz rudnika zlata u vlasništvu kanadske kompanije Semafo, doznaje se u srijedu iz više izvora

Semafo je priopćio da je napad izveden između rudarskih lokacija Fada i Boungou, a iz sigurnosnih izvora se doznaje da je konvoj naletio na improviziranu eksplozivnu napravu na dijelu ceste gdje ne radi mobilna mreža. Odmah po eksploziji, nepoznati broj napadača je otvorio vatru na konvoj. Na istoj cesti je prošle godine u napadu na policijsko vozilo ubijeno pet ljudi.

Posljednjih godina dijelove te zemlje potresa nasilje koje provode islamisti, a snage sigurnosti to do sada ne uspijevaju obuzdati. Tvrtka Semafo je prošle godine, nakon napada na dva njezina rudnika, pojačala mjere osiguranja. Semafo je još kratko priopćio da je rudnik Boungou siguran i da operacije nisu prekinute.

U posljednje tri godine nasilje džihadista i kriminalaca iz susjednog Malija zahvatilo je donedavno relativno mirno područje Sahela.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 06:54