StoryEditor
u režiji jakova sedlara

Isječak iz filma o Franji Tuđmanu: Pogledajte kako Kevin Spacey izvodi povijesni govor prvog hrvatskog predsjednika

Piše desk  /  02.04.2022., 07:30h
"Nećemo dopustiti onima koji se vežu i s crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske nezavisnosti. Ne samo s crnim nego i sa zelenim i žutim vragovima..."

Redatelj Jakov Sedlar snima dokumentarno-igrani film o prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, a Tuđmanom lik utjelovit će holivudski glumac Kevin Spacey koji se posljednjih godina našao na udaru brojnih optužbi za seksualno zlostavljanje.

Premijera filma planirana je za 14. svibnja na stotu godišnjicu Tuđmanova rođenja, a Sedlar je premijerno, u emisiji Bujica, odlučio objaviti jednu od scena iz filma u kojoj Tuđman 1996. drži govor u zračnoj luci o crvenim i žutim vragovima.

Spaceyjeva interpretacija Tuđmanovog govora počinje na 49:25 minuti videa.

- Nećemo dopustiti onima koji se vežu i s crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske nezavisnosti. Ne samo s crnim nego i sa zelenim i žutim vragovima. Nećemo dopustiti onima koji se povezuju sa svim protivnicima hrvatske samostalnosti, ne samo povezuju nego im se i nude, ne samo da se nude nego se i prodaju za Judine škude - prvo govori Franjo Tuđman, prenosi 24sata.hr. 

Nakon toga govori Spacey kojem je Sedlar slao video materijale kako bi 'pokupio' kretnje i geste prvog hrvatskog predsjednika.

- Da, da, stvorili smo našu Hrvatsku za ljudska prava, za slobodu medija, ali iznad svega za ljudska prava svih Hrvata! Nećemo dopustiti, onima sa strane da nam nameću svoja rješenja jer Hrvatska neće biti ničija kolonija! Hrvatska je dovoljno dugo bila pod Venecijom, Istanbulom, Bečom, Budimpeštom, Beogradom! Hrvatska je sada izborila svoju slobodu! Postigla je svoju nezavisnost i zaslužila je pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini! Da stoji visoko i uspravno među ostalim nacijama. I da nikada više ne bude dijelom neke druge države ili pod diktatorom! - odglumio je Spacey poznati Tuđmanov govor.

Spacey i Sedlar posjetili su zajedno i Tuđmanov grob, a Sedlar je komentirao i optužbe s kojima se Spacey suočava i rekao kako je on sjajan glumac i prijatelj i kako ima povjerenja u njega.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 07:46