Article_Top_970x250

ISIL-ovka uhićena po povratku u Njemačku

frankfurt

ISIL-ovka uhićena po povratku u Njemačku

srp 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

(Ilustracija)

Njemački tužitelji priopćili su u ponedjeljak da je Njemica koja se navodno pridružila radikalnoj grupi Islamska država u Siriji uhićena po povratku u zemlju. Ona je optužena kao članica strane terorističke grupe, za uzurpaciju imovine i druga kaznena djela.

Savezni tužitelji navode u priopćenju za javnost da je žena, identificirana samo kao Nurten J. u skladu s njemačkim zakonom o zaštiti privatnosti, uhićena u petak u Frankfurtskoj zračnoj luci.

Tužitelji navode da je ona putovala s tada četverogodišnjom kćerkom u Siriju u 2015. kako bi se pridružila Islamskoj državi. Tu se udala za čovjeka koji je također došao iz Njemačke i oni su zasnovali obitelj, prenosi Fena.

Žena je navodno odgojila njihovu djecu u skladu s ideologijom Islamske države i zauzvrat je dobijala mjesečna primanja od ekstremističke grupe i živjela lagodno u pet raznih stanova čiji su bivši stanari ili ubijeni ili su protjerani. U 2016. i 2017. nju je često posjećivao prijatelj koji joj je doveo u stan porobljenu Yazidi ženu koja je navodno morala čistiti njen stan.

Nakon što su džihadisti izgubili teritorije u Siriji, Nurten J. i njenu obitelj u Siriji zarobili su Kurdi koji su je na kraju prebacili u deportacijski centar u Turskoj. Nejasno je kako je ona vraćena iz pritvora u Njemačku, kao i sudbina njene djece.

Ured saveznog tužitelja nije bio odmah dostupan radi dodatnih detalja, prenosi Associated Press.

Dnevnik.ba

Tagovi: