StoryEditor
performans

Irma Baralija odsjekla pramen kose ispred Veleposlanstva Irana i poslala im ga preporučenom poštom

Piše desk  /  08.10.2022., 17:43h

Mostarska gradska vijećnica Irma Baralija danas je ispred Veleposlanstva Irana u Sarajevu izvela performans u znak podrške prosvjedima u Iranu koji su počeli nakon smrti Mahse Amini.

Baralija je odsjekla pramen kose ispred Veleposlanstva Islamske Republike Iran u znak podrške i solidarnosti s djevojkama i ženama Irana.

"Pramen i pismo sam preporučenom poštom poslala na adresu veleposlanstva jer nisam našla način da ih osobno uručim", navela je uz video koji možete pogledati ovdje.

U Iranu i dalje traju prosvjedi zbog smrti Mashe Amini te su skrenuli pažnju svjetske javnosti na prava žena u ovoj državi.

Mnogi svjetski dužnosnici su dali podršku ženama u Iranu, dok su tamošnje vlasti izrazile žaljenje zbog smrti mlade djevojke, ali ustvrdile da anarhija na ulicama nije dopustiva.

Podsjetimo, prosvjedi traju od 16. rujna kada je ubijena Iranka Mahsa Amini (22) nakon što ju je privela državna policija za moral zbog navodnog kršenja pravila odijevanja. Živote je izgubilo nekoliko desetaka ljudi.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 09:22