Article_Top_970x250

Iranski ministar: Kibernetički napadi SAD-a bili su neuspješni

tenzije između sad-a i irana

Iranski ministar: Kibernetički napadi SAD-a bili su neuspješni

lip 24, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Američki kibernetički napadi na iranske ciljeve nisu bili uspješni, rekao je iranski ministar za telekomunikacije u ponedjeljak, samo nekoliko dana nakon objave Pentagona o izvođenju odavno planiranog napada radi onesposobljivanja iranskog sustava za lansiranje projektila.

Dugogodišnje tenzije između dva rivala Irana i Sjedinjenih Država su na vrhuncu nakon što je američki predsjednik Donald Trump u petak opozvao vojni udar na tu zemlju kao osvetu za rušenje bespilotne letjelice u Hormuškom tjesnacu.

U četvrtak, međutim, Pentagon je proveo dugo planirani kibernetički napad, objavili su na portalu Yahoo News, citirajući bivše obavještajne službenike. Washington Post u subotu pak donosi da je kibernetički napad onesposobio iranske sustave za lansiranje projektila.

- Jako se trude, ali nisu uspjeli izvesti uspješni napad, napisao je iranski ministar za telekomunikacije Mohammad Javad Azari Jahromi na Twitteru, dodavši da su prošle godine zaustavili 33 milijuna napada s državnim vatrozidom, prenosi HRT.

Dnevnik.ba