Article_Top_970x250

Iranske vlasti uhitile osobu koja je snimila video rušenja ukrajinskog aviona

PAD BOEINGA 737

Iranske vlasti uhitile osobu koja je snimila video rušenja ukrajinskog aviona

sij 15, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

Iranske vlasti priopćile su da su uhitile osobu koja je snimila video na kojem se vidi trenutak rušenja ukrajinskog aviona.

Pretpostavka je da će je Iran optužiti za kazneno djelo vezano uz nacionalnu sigurnost, piše BBC.

Prema informacijama iz iranskih medija, iranska Revolucionarna garda uhitila je osobu koja je prošlog tjedna objavila video na kojem se vidi kako raketa pogađa avion koji leti iznad Teherana.

No iranski novinar koji prebiva u Londonu i koji je prvi objavio navedenu snimku tvrdi da je njegov izvor na sigurnome i da su iranske vlasti uhitile pogrešnu osobu.

Iranski predsjednik Hassan Rouhani nedavno je kazao da će istragu nadgledati "specijalni sud" i naglasio kako za ovaj "tragičan događaj" ne treba kriviti samo pojedinca koji je "povukao okidač".

"Iranske oružane snage priznale su svoju grešku, što je prvi korak. Sada trebamo uvjeriti ljude da se to neće ponoviti", dodao je Rouhani, prenosi Index.

Podsjetimo, ukrajinski avion srušio se prošle srijede u blizini zračne luke u Teheranu, pri čemu je poginulo 176 putnika i članova posade. Žrtve su većinom bili iranski i kanadski državljani.

Prva tri dana nakon pada zrakoplova, Iran je negirao da su njegove oružane snage oborile avion i sugerirao da se nesreća dogodila zbog tehničkog kvara.

Dnevnik.ba