StoryEditor
IAEA

Iran osudio rezoluciju o nuklearnom programu, prijeti protumjerama

Piše hina  /  19.11.2022., 14:28h

Upravni odbor IAEA-e optužio je u četvrtak Teheran za nedostatak transparentnosti u vezi s iranskim nuklearnim programom

Iran je osudio najnoviju rezoluciju Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) i zaprijetio poduzimanjem protumjera.

"Ovaj korak IAEA-e nije bio konstruktivan, stoga ćemo poduzeti odgovarajuće protumjere", rekao je u subotu ministar vanjskih poslova Hosein Amirabdolahian, prenosi državna novinska agencija IRNA. Nije ulazio u detalje.

Upravni odbor IAEA-e optužio je u četvrtak Teheran za nedostatak transparentnosti u vezi s iranskim nuklearnim programom i neizravno zaprijetio sazivanjem Vijeća sigurnosti UN-a. Rezolucija o tome donesena je u Beču. Amirabdolahian je rekao da je rezolucija politički motivirana te da je nastala pod pritiskom SAD-a, javlja IRNA.

Teheran uvijek naglašava da nuklearnu tehnologiju koristi samo u miroljubive svrhe, ali nedostatak suradnje s IAEA-om i proizvodnja uranija izazivaju zabrinutost Zapada zbog moguće vojne svrhe iranskog nuklearnog programa.

Dnevnik.ba

20. ožujak 2023 05:20